KEMISK PEELING

 • DE FORSKELLIGE TYPER AF KEMISK HUD PEELING

  Man inddeler peelinger i de overfladiske, de lidt dybere og de dybe. Denne inddeling afspejler sig i den danske lovgivning, idet de overfladiske må udføres af kosmetologer. Der findes et hav af forskellige typer overvejende baseret på peeling af huden med kombinationer af forskellige frugtsyrer. De har en stor og velfortjent popularitet, fordi de generelt er meget effektive – her og nu – uden nævneværdige bivirkninger; men virkningen er ret kortvarig. De lidt dybere, hvor man bruger et produkt med en pH-værdi på 3 eller derunder, må udelukkende udføres af sygeplejersker eller læger i klinikker registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed med tilknyttet læge. De kan udføres af en sygeplejerske og der er ikke noget krav om forudgående betænkningstid. De helt dybe peelinger med trikloreddikesyre (TCA) eller fenol må udelukkende udføres af speciallægen selv. (Dermatolog eller Plastikkirurg). I kyndige hænder kan der udrettes små mirakler med de dybe peelinger, og man kan opnå en skinrejuvenation med forbløffende virkning, som kan sammenlignes med, hvad der kan opnås med de mest effektive ablative CO₂ laserbehandlinger. Men i ikke tilstrækkeligt kyndige hænder kan der opstå alvorlige bivirkninger.

  Fælles for de dybe peelinger og de ablative laserbehandlinger er en lang rekonvalescens tid eller ”Downtime”, som det efterhånden også hedder på dansk. Mindst 1 uge inden man kan gå på arbejde.

  Så også på dette felt gælder princippet: ”No pain – no gain”.

  HVAD TILBYDER JEG?

  Jeg har valgt en af de lidt dybere peels med en pH værdi på under 3. Herved opnås en bedre og længerevarende virkning end med de helt overfladiske; men nok så vigtigt uden nævneværdig ”Downtime”.

  SKINCEUTICALS KEMISKE AHA PEELING

  indeholder Glykolsyre 40 % og Askorbinsyre. Peelingen er en yderst effektiv anti-age Peel målrettet mod at exfoliere de døde hudceller i hudens overfladelag, give en ensartet og forbedret hudtone, øge hudens glød, mindske fine linier, mindske porerne samt optimere fugten i huden.

  ​UV-beskyttelse er nødvendig, og skal benyttes efterfølgende. Makeup kan påføres umiddelbart efter.

  HVORDAN VIRKER KEMISK PEELING?

  SkinCeuticals Kemiske AHA peeling virker på to måder. For det første løsner behandlingen bindingen af døde hudceller på hudens overflade. Dette resulterer i en øjeblikkelig forbedring af hudens glathed og glans.

  ​For det andet stimulerer den nye levende celler i huden til, at aktivere fornyelsesprocessen, når de døde celler er fjernet. Aktivering af fornyelsesprocessen fører til langvarig sundhed og vitalitet for huden.

  HVEM KAN BEHANDLES?

  ​SkinCeuticals Kemiske AHA peeling kan anvendes af alle uanset hudtype, og alle kan drage nytte af behandlingen, uanset hvor alvorligt huden har taget skade af omgivelserne. Det skal dog nævnes, at slutresultatet afhænger af patientens hudtype. Du vil i din vejledning af behandlingen få svar på, hvilke resultater du kan forvente af behandlingen.

  Det er vigtigt, at du oplyser os om, hvis du har følgende lidelser: Allergi, solfølsomhed, overfølsomhedsreaktioner, eksem specielt atopisk eksem i ansigtet eller skæleksem (seborroisk dermatitis). Endvidere bør personer med allergi overfor Glykolsyre ikke behandles.

  ​Kemiske Peels må ikke anvendes på gravide og ammende kvinder, da produkterne ikke er testet på disse.

  HVILKE BIVIRKNINGER KAN DER VÆRE FORBUNDET MED BEHANDLINGEN?

  ​SkinCeuticals Kemiske AHA peeling kan forårsage en opblussen af forkølelsessår hos personer med tendens hertil. Desuden kan der kortvarigt i efterforløbet forekomme bumser, let rødme, midlertidigt forstærket eller nedtonet pigmentering eller en forbigående forøget følsomhed.

  INSTRUKTIONER FORUD FOR BEHANDLING

  ​For at opnå det bedste resultat, bør følgende produkter og behandlingsformer undgås i ugen op til behandlingen:

  • Elektrolyse
  • Voksbehandling
  • Skrubbecremer el.lign. produkter
  • Samme dag som selve behandlingen finder sted, bør der ikke anvendes produkter, der udtørrer eller irriterer huden inklusiv salicyl- og frugtsyreholdige (AHA) produkter såsom glykolsyre.
  • Du bør drøfte følgende omstændigheder med mig før en behandling med Kemisk Peel finder sted:
   • Tager du medicin?
   • Er du særligt følsom overfor sollys?
   • Har du tidligere fået foretaget en peeling?
   • Har du tidligere fået foretaget plastikkirurgiske indgreb?
   • Hvorledes har din hudtilstand hidtil været?
   • Har du tendens til at få forkølelsessår (Herpes simplex) i ansigtet?
   • ​For mænd anbefales det, at barbering har fundet sted minimum fem timer før behandling med Kemisk Peel.

  Behandlingen foregår i min klinik i Egå ved Århus.

  Du kan downloade min Patient Informations Folder til Kemisk Peeling her