DERMAPEN

Dermapen™ 4 fra DermapenWorld (Sydney, Australien)

    • Stempeldrevet præcisions device der leverer 1.920 mikroskopiske huller i huden pr. sekund
    • Den nye model har 16 nåle i éngangspatronen (vs. 12 i den ældre Dermapen™ 3 model).
    • Nålen fås ikke tyndere.  Tykkelsen af nålen er ca. 0,2 mm. Det er din  garanti for et minimum af smerte.
    • Penetrationsdybden er op til 3,0 mm. Acne ar kan være meget dybe. Hvis man ikke kommer dybt nok, så virker behandlingen selvfølgelig ikke optimalt.

Min Dermapen™ 4

Mine fotos her på siden stammer fra DermapenWorld standen på EADV kongressen i Paris i september 2018. Min begejstring er ikke til at tage fejl af. Jeg har lige fået byttet min gamle Dermapen™ 3 ud med det nye vidunder. Hvert år får jeg en snak med repræsentanterne fra DermapenWorld. Her er der et foto af Dr. Andrew R. Christie fra DermapenWorld og mig.

Hvad er Micro-needling?

Med Dermapen™ 4  sørger et stempel for, at fine nåle penetrerer huden lodret i en forudbestemt dybde.
Nålene kan lave op til 1.920 mikro kanaler i huden pr. sekund eller næsten 100.000 pr. minut. Med apparatet kører man langsomt henover huden. Den er forbehandlet med en Hyaluronsyre holdig gel.
Hullerne heler meget hurtigt op efter behandlingen. Ved behandlingen tilfører man med vilje huden en “kontrolleret skade”, og det stimulerer en naturlig helingsproces.  Hudens fibroblaster får travlt med at producere masser af nyt friskt kollagen og nye elastiske fibre.
Det betyder, at ar og ujævnheder reduceres, og fine linier og rynker udglattes. De gamle pigmentskader forsvinder. Der dannes i stedet en ny “pletfri” hud.

Microneedling versus Laserbehandling

Metoden kan til en vis grad sammenlignes med en fraktioneret laserbehandling.
Det fører for vidt her, at gennemgå alle forskelle og fordele og ulemper. Her skal blot fremhæves, at microneedling kan anvendes til alle hudtyper. Den kan bruges hele året uden risiko for at fremprovokere pigmentforandringer. Risikoen for bivirkninger eller komplikationer er minimal.

Hudforyngelse og pigmentforandringer

Microneedling har mange forskellige anvendelsesområder.  For eksempel kan metoden bruges til en almindelig hudforyngelse. Huden bliver mere spændstig og glat med øget glød. Hvis man lider af grove porer i huden, så mindskes de. Uens hudtone og simple pigmentforandringer mindskes. Det er den slags, som kommer af  for meget sol gennem for mange år.

Melasma

Behandlingen virker også på de mere genstridige kroniske hyperpigmenteringer. Den tilstand er meget almindelig og der kan være mange forskellige sværhedsgrader. Det er det vi kalder Melasma, Chloasma, Graviditetsmaske eller hormonelt betinget hyperpigmentering. Kært barn har mange navne. Ved Melasma er solbeskyttelse alfa og omega. Du vil blive godt og grundigt instrueret i konsekvent brug at solbeskyttelse. Hvis man synder på det punkt, så kommer det igen!
Selv om man synes man gør det hele rigtigt, så oplever man ofte bare alligevel, at Melasma kommer igen og igen.  Det kan være nødvendigt at  kombinere med Kemisk Peeling og/ eller IPL behandling.

Ar, acne ar og strækmærker.

Det virker efter min erfaring ganske godt på acne ar. Men der skal mange behandlinger til. Du kan forvente en væsentlig bedring. Men arrene forsvinder ikke 100 %. Der er fotos til højre, hvor jeg behandler acne ar med den lidt ældre Dermapen™ 3.
Når vi behandler ar, så kan det være en stor fordel, at kombinere med andre behandlinger. Til acne ar er kombination med Kemisk Peeling rigtig god. Til strækmærker kan man med fordel kombinere med den semi-permanente filler: Radiesse.

Hvordan foregår behandlingen.

Huden påføres en lokalbedøvende creme, som skal virke i cirka 10 – 15 min. Huden afrenses og behandlingen kan begynde.  Dermapen™ 4 føres henover huden i glidende bevægelser og behandler i en dybde ned til 3,0 mm. Behandling af et ansigt tager ca. 20 minutter.

Hvor længe varer det inden det virker?

Virkningen på overfladiske ujævnheder, ar, grove porer og pigmentpletter kan ses i løbet af få uger. Derimod varer det ofte måneder, inden man kan se en virkning på de dybe ar.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Det er ofte nødvendigt  med flere behandlinger. Typisk skal der gives mindst 3 -4 behandlinger. Intervallet mellem de enkelte vil typisk være på 2 – 8 uger.

Hvad er forskellen på Microneedling med stempel vs. rulle (Dermapen vs. Dermaroller)?

Jeg kender kun til et enkelt studie, hvor man direkte sammenligner de 2 behandlinger anvendt på acne ar.
I den undersøgelse virker Dermapen bedst. Men nok så vigtigt, restitutionstiden (på dansk 😉  “Downtime” er væsentligt kortere).
Du kan selv læse undersøgelsen. Den er skrevet for fagfolk; men hvis du gør dig umage, så kan du sagtens få noget ud af den. Der er gode billeder.

Downtime

Du kan gå på arbejde i hvert fald 2 dage efter behandlingen, måske allerede dagen efter. Det afhænger af hvilken type arbejde, du har.
Du kan hente undersøgelsen her

Behandlingen foregår i min klinik i Egå ved Århus.