BOTOX i Århus 

Hvordan virker Botox?

​Det forhindrer frigivelse af signalstoffer mellem nerve og muskel. Derfor slapper de mimiske ansigtsmuskler af. På den måde bliver den overliggende hud glat og fri for de rynker, som mimikken ellers skaber.
Stoffet er oprenset fra bakterier, og har igennem næsten 30  år været benyttet til  kosmetisk behandling af dynamiske rynker i ansigtet.
Hvad betyder dynamiske? Jamen det er de rynker, som kun er tilstede når vi bruger mimikken. Det modsatte er de statiske rynker, som desværre har det med at sætte sig mere mere fast med årene. Her virker Botox ikke særlig godt; men så har vi heldigvis fillers.

Er der noget man ikke må efter Botox-behandlingen?

Jeg  lægger Botox meget præcist i nogle bestemte muskler. Derfor må du ikke gnubbe og gnide i området de første 4 timer; fordi så risikerer du, at det flytter sig. Hvis det sker, så risikerer man, at muskelafslapningen spreder sig til andre muskler, og det var bestemt ikke meningen. Hvis det f.eks utilsigtet spreder sig til pandemusklen, så risikerer man at få tunge bryn. Efter 4 timer må du gøre lige hvad du vil.

Hvornår kan jeg se virkningen?

Det varer  2-5 dage inden Botox begynder at virke, og 10 -12 dage inden du har den fulde virkning. I de unge år har huden bevaret sin fulde, sunde elasticitet, og derfor er blot en let muskelafslapning nok til, at du får en fantastisk god virkning på dine mimiske rynker. Faktisk bliver du sandsynligvis meget glad for virkningen.

Jeg havde regnet med at det virkede bedre!

Det er individuelt hvornår Botox ikke længere er tilstrækkeligt til at gøre dig tilfreds ; men omkring de 50+ bliver det mere og mere almindeligt, at hudens elasticitet er mindsket så meget, at rynkerne har "bidt sig fast" og ikke svinder helt, selv når musklerne slapper fuldstændig af under din skønhedssøvn.

Hvad kan man så gøre?

Her er der mulighed for at kombinere med en Fillerbehandling. Heldigvis er det min mangeårige erfaring, at blot en enkelt Fillerbehandling f. eks. til en dyb rynke mellem øjenbrynene kan holde i mange år, hvis man  følger op med nogenlunde regelmæssige Botoxbehandlinger.

Hvor længe holder Botox?

Det er meget individuelt, men hos de fleste holder virkningen sig i 3 til 6 måneder. Virkningen forsvinder ikke fra den ene dag til den anden, og det er meget forskelligt, hvornår den enkelte oplever, at nu er det tid til en ny behandling. Hvis du er typen, der har været så glad for at se den glatte pande i spejlet, og reagerer nærmest med panik, så snart du igen opdager en lille begyndende rynke i panden, ja så skal du nok regne med behandling hver 3.-4. måned. Rigtig mange kan sagtens nøjes med en behandling hvert halve år eller sjældnere.

Hvad nu hvis det ikke virker?

Hvis man læser de videnskabelige artikler, så lærer man, at virkningen bliver ved med at være den samme ved hver ny behandling. Men i virkelighedens verden er det snarere erfaringen, at behovet mindskes med tiden. Omvendt, så er der desværre en lille procentdel, der oplever, at Botox enten ikke virker ret godt på dem, eller - endnu mere frustrerende - at det ikke virker nær så godt, som det gjorde i starten. Man ved ikke præcis, hvorfor det forholder sig sådan.

Kommer jeg til at se unaturlig ud?

Nej bare rolig. Når du har den fulde virkning efter 10 - 12 dage, så siger din kæreste/søster/kusine/arbejds kollega: "Nej, hvor ser du frisk ud." Så skal du bare smile og tænke: "Han/hun skulle bare vide ;-)" Selve behandlingen kan du få i en frokost pause. Der er ingen, der kan se noget på dig, når du kommer tilbage på arbejde.

Er der nogen bivirkninger ved Botox?

Man kan altid være uheldig at lave det blåt mærke. Det kan du som regel dække med make-up.
Som nævnt risikerer man at få lidt tunge øjenbryn, hvis man lægger lidt for meget i panden, eller hvis produktet som nævnt ovenfor flytter sig. Der skal blot 1/4 mm. til, så synes man slet ikke, at man kan se ud af øjnene. Den gene forsvinder hurtigt - 2-4 uger.
Andre bivirkninger er ekstremt sjældne.

Hvad koster det?

BOTOXNY PRIS 08-06-2020 (FØR)
1 område kr. 1.600,- (kr. 1.800,-)
2 områderkr. 2.400,- (kr. 2.700,-)
3 områderkr. 3.000,- (kr. 3.500)
Brynløftkr. 625,-
Områder: i): "vredesrynker"  mellem øjenbryn; ii): de vandrette rynker i panden; iii): "kragetæer" / smilerynker; iv): "brynløft" (inkluderet ved behandling af vandrette rynker i panden - ellers ekstra)

Touch Up: U/B
U/B tilbydes Touch Up udelukkende mellem 2 og 4 uger efter behandlingen. Efter 4 uger er der pr. definition tale om en fornyet behandling. Hos de meget få hvor Botox virkningen begynder at aftage ekstremt tidligt kan prisen for en fornyet behandling forhandles.
- vi plejer at kunne finde ud af en kulance rabat.

Hvilke områder kan man bruge Botox til?

  • Panderynker
  • Bekymringsrynken mellem brynene
  • Smilerynker ved øjnene
  • Brynløft
  • Bunny lines (næserynker)
  • Tandkødssmil (Gum-smile).
  • Rygerrynker
  • Hage
  • Nedadgående mundvige
  • Kæben (Massetermusklen) - Giver det runde ansigt et mere ovalt look

​Hvis du er under 18, gravid eller hvis du ammer, må jeg ikke behandle dig.

Gratis forundersøgelse - 48 timers betænkningstid.

Inden en Botox-behandling vil vi altid grundigt gennemgå dine muligheder og ønsker ved en gratis konsultation. Du skal efter lovgivningen have både en skriftlig og mundtlig vejledning, og herefter skal du have 48 timers betænkningstid, og  det område, som skal behandles, skal fotograferes før behandlingen påbegyndes.

Gratis Touch-Up efter 2 uger.

Hellere for lidt end for meget - det sikrer nemlig, at du ikke får en større virkning, end du havde forventet. Til gengæld får du en gratis touch-up behandling, hvis der er behov for det. Det skal gøres efter mindst 2 og højst 4 uger.

​​Du kan hente min skriftlige patientvejledning til Botoxbehandling her

Behandlingen foregår i min klinik i Egå ved Århus.